Thursday, March 26, 2009

Äntligen!

SJs monopol avskaffas och det är ytterligare ett steg i frihetens tecken. Hurra!

Igår skulle jag boka en resa till Värnamo, tågen varierade mellan 250:- och upp till 750:- för en ungdomsbiljett. I ärlighetens namn tycker jag 250:- är lite dyrt för att ta sig ner till Värnamo...det blev bussresa istället, för 138:-. Prisvärt!

2 comments:

Anonymous said...

Suveränt. El marknaden avreglerades också å den fungerar finfint. Sverige har så stor marknad att minst 10 aktörer borde få plats på spåren med lägre priser som följd givetvis. Att sälja ut vår infrastruktur som vi alla byggt upp är ett synnerligen smart drag -samhället gynnas kraftfullt. Och -hoppas ngn förstod ironin. Ibland tänker politiker med fel kroppsdel. Ideologi måste ibland stoppas in i garderoben och sunt förnuft måste få råda.

Anonymous said...

Problemet på järnvägen är bristande kapacitet och eftersatt underhåll av järnvägsnätet. Att släppa konkurrensen fri och tro att mer trafik på ett redan överbelastat järnvägsnät förbättrar tidhållningen är, vågar jag påstå, närmast naivt. För det första en symptombehandling, dessutom med fel medicin! Konkurrens är förstås inte fel, men på infrastruktur med begränsad kapacitet är det ofta bättre med upphandling av sträckor/koncession än fri konkurrens och etableringsrätt.

Billigare priser - tillåt mig tvivla.