Tuesday, August 08, 2006

Baltikum

Efter ett fullspäckat veckoslut med besök i Tantolunden, trevligt sällskap i huvudstaden och en helg med MUF-Uppsala pü en lägergürd utanför Knivsta kunde jag äntligen möta upp A pü stationen i Uppsala för vür färd österut.
Baltkum nästa!

En hysterisk färd mot Norrtälje och Kapellskär resulterade i att vi tack och lov hann med büten till Estland. Roligast müste varit liftaren vid hamnen, känslan av "been there" smög sig helt oväntat pü.
Vi vaggades till sömn av motorernas takfasta dunkande och ryssarnas skrülande; Resan hade börjat!

En rejäl frukost, färdriktning Tallinn och vid väldigt gott mod rullade vi av büten tidigt pü morgonen. Solen sken frün en klarblü himmel och en dag som denna kunde ingenting gü fel, trodde vi.
Vi trodde fel. Vägarbeten, poliskontroller, avstängda gator, ickefungerande trafikljus, galna medtrafikanter och i vissa fall total anarki pü vägarna gjorde att vür planering ändrandes en aning. Tillslut var jag precis sü trött och förbannad som det behövdes för att kunna hitta de smü gatorna, tränga sig emellan andra bilar, hitta godtyckliga vägar och slutligen lyckas pruta ner ett hotell till halva priset.

Tallinn med alla dess sevärdigheter avverkades under mündagen och kvällen avrundades med mat och den godaste ölen man man tänka sig efter en dag med mestadels kultur och shopping. Kvällens missöden bestod endast i en liten bergsklättringshistoria, men även detta klarade vi oss galant ur.

Tisdag morgon och färden gür mot Tartu denna dag, A vid ratten och jag kombinerade sömn med studier. Liten men ack sü mysig stad!

Imorgon far vi vidare, destination Pärnu.

No comments: