Thursday, October 23, 2008

Jag röstar Ja

Jag har bott i Uppsala i ett par år för studiernas skull och har med jämna mellanrum färdats med bil ner till fagra östergyllen för att besöka familj, släkt och vänner. Åka E4:an genom Stockholm är en mardröm morgon- och kvällstid vad gäller rimliga morgon- och kvälltider. Det är inte för skojs skull som jag ibland satt mig i bilen klockan 05:30 för att färdas söderut...

Förbifart Stockholm behövs självklart.

5 comments:

Lars Strömgren said...

Såg du ens programmet?

gardebring said...

Fast vägverkets egna analyser visar ju på att köerna kommer öka om man bygger förbifarten. Jag tycker ju inte att det låter sådär värst lysande... Jag ser hellre att man lägger pengarna på flera punktinsatser där det behövs, istället för att blåsa allt på en enorm motorväg ute i förorten.

Anonymous said...

Det loeter juh hoegst maerkligt att fler vaegval leder till oekade koer. nea det loeter som vaegverket lyckats lura sig sjaelva med statistik. Att goera punktinstatser foer att oeka genomfarten aer en fin tanke, dessvaerre raecker nog inte detta da det finns mer bilister aen vaegar i dagslaeget om man saeger sa.

Sa, fler vaegar eller faerre bilister. Jag ser helst faerre bilister, detta lyckades juh trangselavgiften delvis med. Problemet aer att tunnelbanan knappast klarar av mer aen idag. Taenk utanfoer graenserna.. Bygg skyrail som finns i tex sydney, Aer ett miljovanligt relativt billigt alternativ. . Foergrena detta ut till stockholms alla foroerter och oeka trangselavgiften aennu mer. Bygg aeven forbifarten sa de som inte har i centrum att goera(tungtraffik m.m) slipper.

Anonymous said...

Essingeleden behöver helt klart avlastning. Totalt kaos i rusningstrafiken.

Stockholm stad har massa att lära av Uppsala när det gäller att underlätta för cyklisterna. För det första behövs fler cykelbanor och framförallt fler cykelställ. I Uppsala finns det cykelställ överallt, i Stockholm har man ingenstans att ställa cykeln iaf man skulle få för sig att cykla.

Anonymous said...

Får man fråga varför du kör E4 mellan Uppsala och Östergötland, när R55 (vägen över Enköping-Strängnäs, alltså) är lite kortare och utan köer i rusningstid? (Du spar dessutom bensinpengar!) Ett annat alternativ är tåget. Det går ett tåg ungefär en gång i timmen mellan Gävle och Linköping.